Absalon Kirke –
”Den udvidede dagligstue”

Da grundlæggeren af Tiger-butikkerne, iværksætteren, erhvervslederen og milliardæren Lennart Lajboschitz i 2014 købte den nedlagte Absalon Kirke på Vesterbro for godt 10 mio. kroner, havde han en genial idé. Han lavede kirken om til et folke- og spisehus, hvor folk i dag mødes og er sammen på nye måder. Det er blevet en bragende succes. 

Og nu kan du møde Lennart Lajboschitz i ”hans” folke- og spisehus 

Lennart Lajboschitz ønskede at se Absalon Kirke som en forlængelse af din egen dagligstue: Et rum fyldt af liv med venner og familie, bordtennis, musik, backgammon, yoga, film, banko, bridge, mad, kaffe, skak m.m. 

Kirkerummet blev af arkitekter og kunstneren Tal R transformeret til et hjemligt rum. Siden kirken genåbnede i august 2015 som Folkehuset Absalon, er der hver aften fællesspisning på programmet. Omkring to hundrede tropper op for at stå i kø og køber spisebilletter for en 50’er. Og der er ofte udsolgt! 

Lennart Lajboschitz modtog sidste år et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi for konceptet med fællesspisning. Arkitektforeningen København har hædret teamet bag Folkehuset Absalon med prisen Lille Arne, opkaldt efter Arne Jacobsen. 

Om sin idé med Folkehuset Absalon fortæller Lennart Lajboschitz selv i husets Tårnværelse på 3. sal ad trapper (!!). Bagefter sørger Veteranklubben for gratis kaffe/te og kage i kirkerummet. 

Tirsdag den 13. november kl. 14.00
”Folkehuset Absalon”,
Sønder Boulevard 73, 1720, København V.

VELKOMMEN, gerne med ledsager! 

Der blev ”udsolgt” til besøg i Absalon i løbet af to timer.
Så desværre ikke flere tilmeldinger.