Kinas genkomst:
Confucius som global magt

”Røverstaten er sluppet fri”, buldrede Søren Pind forleden, da Kina begyndte at arrestere canadiske statsborgere, efter at en kinesisk erhvervskvinde var anholdt i Canada. ”Samarbejdspartner, konkurrent eller fjende”? spurgte Politiken i en featureserie om Kinas plan om et nyt net af verdensomspændende handelsruter. Herhjemme har Tibetsagen vakt mindelser om 1930-erne, da Danmark gradbøjede ytringsfriheden for at undgå at krænke det let krænkelige Nazityskland. I artikel efter artikel hører vi om det kinesiske regimes elektroniske overvågning af egne borgere og internering af hundredtusinder af regimekritikere. For ikke at tale om handelskrigen med USA og striden om sejlrettighederne i det sydkinesiske hav.

Vi tager emnet op i februar, når Flemming Ytzen kommer og fortæller om Kinas udvikling til en selvsikker supermagt, der på få år har vendt op og ned på magtbalancen i verden. Som underrubrik til foredraget spørger han: ”Har Kina røde lejesvende i Danmark?”  – et provokerende spørgsmål, der nok vil få én og anden til at tænke på en betændt sag for et halvt århundrede siden, som udløste ny, bitter diskussion så sent som i 2010. 

Flemming Ytzen (årgang 1952) er klummeskribent på Politiken, kommentator på Tv2News, rejseleder for Victors Farmor i Østasien og underviser på FOF/Seniorhøjskolen om Asiens politiske og kulturelle historie. Han har besøgt Kina og dets nabolande regelmæssigt gennem 40 år og er forfatter til ”Supermagten Kina, mirakel eller mareridt”, der udkom på Politikens forlag i 2008.

Kom og hør Flemming Ytzen
Mandag den 4. februar kl. 14
”Bethesda”, Rømersgade 17, 1362 København K

VELKOMMEN, gerne med ledsager!

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG
Evt. telefonisk tilmelding til Palle Hermund: 2140 6976

OBS: Der kan være tilmeldingsskema til flere arrangementer,
så vær opmærksom og vælg det rigtige!