Malernes maler – Immanuel Ibsen

Immanuel Ipsen malerier til Nivaagaard

Immanuel Ipsen malerier til Nivaagaard

 

 

 

 

 

 

 

“En overset mestermaler” skrev en avis om maleren Immanuel Ibsen (1887-1944).
Og det har nok været rigtigt, for så vidt at han næppe hørte til blandt de bedst kendte malere i dagens Danmark. Men han var en betydelig kunstner, som har haft stor betydning for generationer af danske malere. Men det beskedne kendskab er der rådet bod på.
Efter at Nivaagaards Malerisamling tidligere på året åbnede udstillingen ”Stille uro” med Immanuel Ibsens værker, er gæsterne strømmet til det lille fine museum i Nordsjælland.

Nils Bjervig (4)Og det er ikke anderledes, end at Immanuel Ibsens barnebarn er vort medlem Nils Bjervig.
Det er også Nils, som har taget initiativ til den fine udstilling af Ibsens værker.

Nu har Nils Bjervig arrangeret, at Veteranklubben som et særarrangement kan besøge Nivaagaard, hvor han selv vil stå for omvisningen.

Torsdag den 23. november

Stille uro. Udstillingskatalog-forside-

Stille uro. Udstillingskatalogets forside.

BEMÆRK: Der er ikke plads til voldsomt mange gæster i samlingen på Nivaagaard – derfor har Nils Bjervig beredvilligt stillet op til to rundvisninger – kl. 15.45 og kl. 17.00.

Du skal skal oplyse, om du kommer med eller uden ledsager, og i feltet “Evt. besked”, om du/I ønsker at deltage i spisning med hold 1 kl. 17.15 eller med hold 2 kl. 18.15, samt hvilken af rundvisningerne du foretrækker.
Eftersom der er begrænset plads, vil du få tilbagemelding om din deltagelse, og den endelige tilmelding er først gældende efter at entré og evt. spisning er betalt.

Entré til museet koster 60 kr pr. person. Og hvis du yderligere har lyst til at deltage i spisningen efter rundvisningerne koster det 125 kr. for dagens ret.

Annette Hartung tager imod tilmeldinger
annette@hartung.it eller på telefon 2657 3854.

Du kan komme med Kystbanen til Nivå – der kører seks tog i timen, og Nivaagaard ligger blot 800 meter fra stationen (ca. 10 minutters gang).

Med bus er det linje 388 fra Lyngby eller Helsingør. På grund af broarbejde over Nive Å, stopper bus 388 ikke foran museet, men i stedet ved Ny Strandvej ca. 10-15 minutters gang fra museet.

Med bil: Man skal ikke benytte afkørslen Nivå, for vejen er lukket ved Nive Å.

Med bil fra København:
Ad motorvejen til Rungsted, drej af og fortsæt nordpå ad Strandvejen til Nivå bugt, hvor du drejer til venstre ad Gl. Strandvej

Med bil fra Helsingør:
Ad Strandvejen forbi Nivå Havn og til højre ad Gl. Strandvej

Parkering: Der er en parkeringsplads med handicapparkering i tilslutning til museet.