Sommertur til gammelt og nyt byggeri

Kom med Veteranklubben på sommertur til nyt og gammelt byggeri fredag den 14. juni kl. 8.45 til ca. 17.30 med afgang fra Tårnby Skole, Sneserevej 10, 2770 Kastrup

Veteranernes sommertur går i år til Sydsjælland, hvor især den sydligste del af motorvejen bugter sig gennem smukt dansk landskab.

Mødested: Tårnby skole

Vi mødes ved Tårnby Skole, hvor Foreningen Norden sørger for kaffe/te og en croissant, som kan tages med i bussen. Herefter kører vi sydpå til besøgscentret ved byggeriet af den nye Storstrømsbro, hvor projektleder Ulrik Winther Blindum, vil fortælle om projektet i en lille time, og vi efterfølgende kan gå lidt rundt i udstillingen.

Hvis vejret tillader det, kan vi køre hen til Masnedøfortet, klatre op og kigge ud over Storstrømmen og se, hvor langt brobyggeriet er kommet. Hvis du ikke kan vente, så se https://www.vejdirektoratet.dk/storstroemsbroen.

Frokosten indtages i restaurant La Buffalo på torvet i Vordingborg, hvor vi kan hænge ud til vi i grupper skal på guidet tur rundt på Danmarks Borgcenter (det er det med Gåsetårnet). Spiser man hurtigt kan man nå den historiske botaniske have vis-a-vis Borgcentret.

https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/ kan du på forhånd tage en overflyvning af selve borgområdet og faktisk også gennem udstillingslokalerne. Vi bliver udendørs og går sammen med guider rundt og ser på slotsruinen og ikke mindst får fortællingerne om de mange fund arkæologerne har gjort – og de finder stadig nyt gammelt. I eventuel ventetid kan der købes kaffe og kager i museets café.

Sådan tilmelder du dig

Tilmelding sker ved at betale 300 kr pr. person til MobilePay 70860 eller regnr. 1551 konto 6032729 senest onsdag den 29. maj kl. 12.

Tag gerne en ledsager med.

Sådan kommer du til Tårnby skole

Man kan komme til Tårnby skole med Øresundstog til Tårnby Station (derfra 10 minutters langsom gang til skolen) eller bus 250S til Tårnby Torv (5 minutters langsom gang til skolen). På skolen er der 8 timers gratis parkering. Nærmere oplysninger om mødested og parkering fås fra Terkel Spangsbo mobil 4038 0450.

På hjemturen stopper bussen ved metrostation Femøren.

Bedste hilsener og på gensyn
Bestyrelsen

(Billeder fra de pågældende steders hjemmesider)