Sommerudflugt 2019
Jægerspris og Gilleleje

Onsdag den 12. juni klokken 10.00

Præcis på slaget 10 – så godt som vi formår – er der afgang fra Lyngby Station (OBS!) med destination Jægerspris Slot. Dette pragtfulde og historiske hus med en smuk og spadsere indbydende park er turens første mål. Og det er godt nok et historisk sted. Ja, også et tilflugtssted, et sted hvor majestæten, Frederik den Syvende, kunne være alene med sin morganistiske ægtefælle – også kaldet hustru til venstre hånd.

I 1854 fire år efter at biskop Mynster havde viet Louise (da ophøjet til lensgrevinde Danner) og Frederik, købte parret slottet i Jægerspris. Formålet med købet var at de to ville slippe væk fra et snobbet, bornert og chikanerende borgerskab i København.

Grevinde Danner var en gæv kvinde. Udover at hun kunne styre en konge som nok ikke var den skarpeste kniv i den kongelige køkkenskuffe, så var hun så generøs at hun efter hans død (1863) testamenterede Jægerspris Slot “til gavn for fattige og efterladte piger”. Og efter hendes død blev der etableret børnehjemsbygninger nær slottet. Herudover oprettede hun i 1873 “Kong Frederik den Syvendes Stiftelse for fattige fruentimmere af arbejderstanden”. Et hus, som senere blev kendt som Dannerhuset.

Og sommerudflugten har også sit pressehistoriske islæt: Louise Rasmussen fik barn med selveste Johan Carl Ernst Berling, som siden introducerede hende for daværende kronprins Frederik. Måske ikke så meget presse, men dog en smule.

Fra Jægerspris går turen via Kulhuse med motorfærgen Columbus (otte minutter!) til Sølager og videre til Hundested. Her gør vi ophold på havnen hvor der blandt andet er mulighed for at se glasmageriet Backhaus-Brown eller få en kop kaffe.

Vi skal videre – til Gilleleje. Eventuelt med besøg i museet Skibshallerne, men ellers kan du glæde dig til en ordentlig sommerfrokost på Restaurant Fyrkroen.

Kl. 18 regner vi med at sætte trætte – og forhåbentlig tilfredse – veteraner af på Lyngby Station.

 

 

 

Pris og tilmelding:
Tilmelding sker ved at betale 300 kr. pr. person til klubbens konto: Reg.nr. 1551 konto nr. 6032729 eller MobilePay 70860, hvor der i feltet modtageren skrives SOM + dit navn. Du er tilmeldt, når du har betalt. OBS Vi har booket bus til 70 personer – så det er efter princippet ”først til mølle”. Hvis du ikke har mulighed for at overføre beløbet og gerne vil betale kontant, bedes du kontakte Annette Hartung: annette@hartung.it eller på mobil 2657 3854. Ved afbud mindre end fem døgn før turen, kan betalingen ikke godtgøres.

Bemærk påstigning sker af logistiske grunde på Lyngby Station.

Vi glæder os til at se dig – og gerne med ledsager.
Hilsen fra bestyrelsen