Teater efter jul

Når juletræet er båret ud, skal vi vel se at komme lidt i teatret. Her er tre muligheder i det nye år:

“Timerne (The Hours)”, forpremiere i Skuespilhuset torsdag 11, januar kl. 20

Michael Cunninghams prisbelønnede roman fra 1998 blev i 2002 filmatiseret med Meryl Streep, Nicole Kidman og Julianne Moore i hovedrollerne, og nu genskaber norske Eline Arbo sin meget roste forestilling Timerne (The Hours) fra Amsterdam med et drømmehold af danske skuespillere. I Timerne (The Hours) følger man tre kvinder i tre forskellige tider med tre forskellige liv i løbet af én dag.

Forfatteren Virginia Wolff skriver i 1923 på sin roman, Mrs. Dalloway, mens hun kæmper med depression og længes mod livet i London.

I efterkrigstidens USA fordyber husmoren Laura sig i Mrs. Dalloway og drømmer sig langt væk fra forstadslivet, selvom det også vil betyde et farvel til sønnen Richie.

I 1998 i New York forbereder forlæggeren Clarissa en fejring af sin ven og uforløste ungdomskærlighed, den AIDS-syge digter Richard.

Olaf Johannesen er fortælleren, der skriver kvindernes historier frem, og de tre kvinder spilles af Karen-Lise Mynster, Josephine Park og Sofie Gråbøl.

Billetpris 210 kr 

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


“Indenfor murene”, forpremiere i Det Kgl Teater, Gamle Scene onsdag 17. januar kl. 19.30

De fleste af Veteranklubbens medlemmer har – uden at fornærme nogen – nok en alder, hvor de dels kan huske Poul Reumert og Clara Pontoppidan eller måske senere Jørgen Reenberg og Ghita Nørby

som det ældre ægtepar Levin i Henri Nathansens skuespil Indenfor Murene. Her møder vi virkelig et stykke af arvesølvet på Det kongelige Teater, og disse to ægtepar er næsten urørlige klassikere.

Men nye tider, nye kræfter. Nu bliver det Jens Albinus og Bodil Jørgensen, der skal træde ind i stuerne hos familien Levin.

I denne moralkomedie møder vi den jødiske familie Levin, bestående af forældrene Adolf og Sara Levin og deres tre børn Hugo, Jacob og Esther.

Stykket skildrer en traditionel jødisk københavnerfamilie ved 1900-tallets begyndelse og handler om det religiøse og stadig aktuelle problem, der kan opstå, når en jødisk kvinde forelsker sig i en kristen mand.

Det er teatrets skuespilchef Morten Kirkskov, der sætter i scene og øvrige medvirkende er bl.a. Lars Brygmann og Stine Stengade.

Billetpris 280 kr

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


“Idioten”, Teater Republique, lørdag 3. februar kl. 15

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij var en russisk forfatter, bedst kendt for sine hovedværker Forbrydelse og straf, Idioten og Brødrene Karamazov.

Handlingen centrerer sig om Mýsjkin, der ankommer til Sankt Petersborg efter flere års fravær. Her møder han en dybt desillusioneret befolkning.

Idioten er en historie om, hvordan vold cirkulerer i et undertrykkende samfund, og hvordan vi igen og igen fejler i at forhindre kommende katastrofer.

Idioten hylder Dostojevskijs klassiker om fyrst Mýsjkin. Men her zoomer vi ind på en håndfuld af karaktererne, der mødes en skæbnesvanger aften til en fødselsdagsfest, som ender helt galt.

Forestillingen instrueres af Liv Helm og har som medvirkende Elliott Crosset Hove, Ida Cæcilie Rasmussen,  Tue Lunding Skovdahl og Ellaha Lack.

Billetpris 290 kr.

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


Vi glæder os til at se jer.

Bedste hilsener

Erik Schnettler og Annette Hartung