Veteranklubbens forårsrejse

Forårsrejse til Strasbourg
13. til 19. maj 2019

Tidspunktet for Journalisternes Veteranklubs forårsrejse kunne ikke være på et bedre tidspunkt når det gælder Strasbourg – ikke kun er vejret (i reglen) vidunderligt, men der er så også tid til at overveje hvem du synes der skal have fornøjelse af at sidde de næste fem år og parlamentere i denne smukke by.

Pris kr. 6.200 kr. pr. person i delt dobbeltværelse og 7.400 kr. for enkeltværelse.

Det er i firestjernet langtursbus med 54 siddepladser (det er hvad der er plads til, så det gælder om at melde sig hurtigt). Der bliver rigeligt med stop undervejs (tissepauser). Da der er ret langt til Strasbourg (godt og vel 1.000 km), bliver turen bidt over med overnatning både ud og hjem.

Det fuldstændige program ser således ud:

Mandag 13. maj kl. 7,30:
Afrejse via Rødby – Puttgarden, mod Hamburg og Hannover til overnatningshotellet Hotel Seeblick i Kirchheim i Midttyskland. Indkvartering og middag på hotellet.

Tirsdag14. maj:
Efter morgenmaden fortsætter rejsen forbi Frankfurt og Karlsruhe, og allerede ved middagstid er vi fremme i Strasbourg. Efter check-in på vores centralt beliggende hotel Aparthotel Adagio Access Strasbourg Petite France, går vi en orienterende byrundtur. Om eftermiddagen arrangerer vi desuden en sejltur på Strasbourgs mange kanaler. En hyggelig aktivitet, som giver et godt, historisk indblik i byens udvikling.

Onsdag 15. maj:
Om formiddagen skal vi besøge parlamentet – dette arrangement er i skrivende stund under forberedelse. Om eftermiddagen kører vi et halvt hundrede kilometer nordpå for at se et historisk byggeri af gigantisk format: Maginotlinjen. Fra 1929 til 1936 byggede Frankrig 58 store fæstninger over en strækning på cirka 300 kilometer fra Luxembourg i nord til Schweiz i syd. Franskmændene anså Maginotlinjen for uigennemtrængelig. Det gjorde tyskerne også – derfor kørte de tyske tropper ganske enkelt uden om det kostbare og ret nybyggede forsvarsværk. Mange af fæstningerne er smukt beliggende turistmål, og enkelte optaget som ostelager (vi er trods alt i Frankrig).

Torsdag 16. maj:
Når man siger Alsace, må man også sige hvidvin. Denne dag står i denne liflige vins tegn. Vinruten fører os til byer med smukke, gamle bindingsværkshuse, og vi besøger naturligvis de berømte vinbyer Riquewihr og Kaysersberg. Undervejs ser vi også den kendte middelalderborg, Haut-Königsbourg. Intet besøg i Alsace uden en god vinsmagning hos et par af de lokale bønder. Vi ser, hører om og smager naturligvis. Der er ligeledes mulighed for at købe vin, og der bør være plads til at købe mindst 10 –12 flasker pr. person, hvis fristelsen melder sig.

Fredag 17. maj:
Nu står der heldagstur på programmet. Formiddag en historisk præget udflugt op i Vogeserbjergene til Alsaces højeste punkt, Grand Ballon (1424 m.o.h.). I klart vejr en enestående udsigt over Vogeserne og alle vinmarkerne. Derefter til museet Le Linge 1915, hvor dét og skyttegravene bærer vidnesbyrd om store slag under Første Verdenskrig. Eftermiddagen er viet til Colmar. En smuk og velbevaret bykerne. Byen rummer desuden Unterlinden Museet med Matthias Grünewalds berømte Isenheimer alter. Og er det ikke museet der trpækker, så kan en god kop kaffe på byens torv absolut anbefales. Vi er tilbage på hotellet til aften.

Lørdag 18. maj:
Hjemturen begynder og det bliver blandt andet langs den romantiske del af Rhinen med de karakteristiske Rhinborge mod Koblenz op til Ruhr området. Selvom det er hjemrejsedag, skal det ikke gå helt så direkte, for der er masser af smukke oplevelser på vejen mod overnatningshotellet. I Rüdesheim hvor vi holder frokostpause. Overnatning på Mercure Hotel Krefeld nord for Düsseldorf.

Søndag 19. maj:
Efter morgenbuffet op gennem Tyskland til grænsen. Hjemkomst i København ca. kl. 21.00.

Prisen inkluderer:
Buskørsel
6 x Hotelophold med morgenmad
Middag dag 1 og dag 6
Alle nævnte udflugter incl. entréer
Rejseleder på hele turen
Lovpligtige skatter og afgifter.

Tilmelding skal ske senest fredag den 22. marts direkte til:
Riis Rejser
Teglgårdsvej 6A
DK-7620 Lemvig
Tlf: 70 11 47 11

Ved tilmeldingen skal følgende oplyses for alle deltagere:
Fulde navn og fødselsdato
Adresse, mail og mobil
Ønske om eneværelse eller hvem man deler dobbeltværelse med
Ønske om afbestíllingsforsikring (6% af rejsens pris) – og rejseforsikring Gouda
(252 kr op til 70 år og 353 kr over 70 år).
Efter tilmeldingen får du nærmere oplysning om betalingsfrister, mødested ved afrejse m.v.