Vi ses i Sarajevo

Med den tidligere TV-reporter og udenrigsjournalist Steen Ramsgaard som kyndig rejseleder skal vi udforske landet, hvor kulturer fra øst og vest mødes. Foto: Finn Hillmose.

Med den tidligere TV-reporter og udenrigsjournalist Steen Ramsgaard som kyndig rejseleder skal vi udforske landet, hvor kulturer fra øst og vest mødes. Foto: Finn Hillmose.

”Nej, det er ikke kun krig og etniske udrensninger. Rejsen handler i høj grad også om kultur, arkitektur, gamle traditioner og vidunderlig mad”.

Steen Ramsgaard afmonterede en bekymring der kom til udtryk ved veteraners møde 6. juni om rejsen til Bosnien. Bekymringen kom til udtryk fordi Steens beretning om det tidligere Jugoslaviens historie selvsagt måtte være farvet af de forfærdelige begivenheder som fandt sted op igennem 1990’erne.

Men hvad turen kan byde på udtrykkes nok allerbedst ved den mail bestyrelsen få timer efter fik fra kollega Søren Baumann hvori han blandt andet skriver:
”Med Steen Ramsgaard som rejseleder er vi sikre på at få utrolig kompetent og sagkyndig info og baggrund til historien om denne urolige og utrolige del af Europa. Det viste hans introduktion i dag med stor klarhed. Nogle medlemmer udtrykte bekymring over, om det nu kom til at handle alt for meget om krig. Til det er der vel at sige, at rejsen jo netop handler om baggrunden for og eftervirkningerne af de mange ulykkelige konflikter i dette område, og det er vel derfor vi har ønsket at deltage. For det er drønende interessant. Jeg har selv været i Sarajevo og Mostar samt andre steder i området og kan garantere, at det bliver uhyre spændende. Og nej – det handler ikke kun om massakrer og krig, men ligeså meget om kultur, folkeslag, traditioner, sprog og religion. Hurra for at Veteranklubben inviterer til en både seriøs og underholdende rejse. Ih, hvor jeg glæder mig.”