Kategoriarkiv: Aktuelt

Her kan du se de kommende arrangementer

Teater efter jul

Når juletræet er båret ud, skal vi vel se at komme lidt i teatret. Her er tre muligheder i det nye år:

“Timerne (The Hours)”, forpremiere i Skuespilhuset torsdag 11, januar kl. 20

Michael Cunninghams prisbelønnede roman fra 1998 blev i 2002 filmatiseret med Meryl Streep, Nicole Kidman og Julianne Moore i hovedrollerne, og nu genskaber norske Eline Arbo sin meget roste forestilling Timerne (The Hours) fra Amsterdam med et drømmehold af danske skuespillere. I Timerne (The Hours) følger man tre kvinder i tre forskellige tider med tre forskellige liv i løbet af én dag.

Forfatteren Virginia Wolff skriver i 1923 på sin roman, Mrs. Dalloway, mens hun kæmper med depression og længes mod livet i London.

I efterkrigstidens USA fordyber husmoren Laura sig i Mrs. Dalloway og drømmer sig langt væk fra forstadslivet, selvom det også vil betyde et farvel til sønnen Richie.

I 1998 i New York forbereder forlæggeren Clarissa en fejring af sin ven og uforløste ungdomskærlighed, den AIDS-syge digter Richard.

Olaf Johannesen er fortælleren, der skriver kvindernes historier frem, og de tre kvinder spilles af Karen-Lise Mynster, Josephine Park og Sofie Gråbøl.

Billetpris 210 kr 

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


“Indenfor murene”, forpremiere i Det Kgl Teater, Gamle Scene onsdag 17. januar kl. 19.30

De fleste af Veteranklubbens medlemmer har – uden at fornærme nogen – nok en alder, hvor de dels kan huske Poul Reumert og Clara Pontoppidan eller måske senere Jørgen Reenberg og Ghita Nørby

som det ældre ægtepar Levin i Henri Nathansens skuespil Indenfor Murene. Her møder vi virkelig et stykke af arvesølvet på Det kongelige Teater, og disse to ægtepar er næsten urørlige klassikere.

Men nye tider, nye kræfter. Nu bliver det Jens Albinus og Bodil Jørgensen, der skal træde ind i stuerne hos familien Levin.

I denne moralkomedie møder vi den jødiske familie Levin, bestående af forældrene Adolf og Sara Levin og deres tre børn Hugo, Jacob og Esther.

Stykket skildrer en traditionel jødisk københavnerfamilie ved 1900-tallets begyndelse og handler om det religiøse og stadig aktuelle problem, der kan opstå, når en jødisk kvinde forelsker sig i en kristen mand.

Det er teatrets skuespilchef Morten Kirkskov, der sætter i scene og øvrige medvirkende er bl.a. Lars Brygmann og Stine Stengade.

Billetpris 280 kr

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


“Idioten”, Teater Republique, lørdag 3. februar kl. 15

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij var en russisk forfatter, bedst kendt for sine hovedværker Forbrydelse og straf, Idioten og Brødrene Karamazov.

Handlingen centrerer sig om Mýsjkin, der ankommer til Sankt Petersborg efter flere års fravær. Her møder han en dybt desillusioneret befolkning.

Idioten er en historie om, hvordan vold cirkulerer i et undertrykkende samfund, og hvordan vi igen og igen fejler i at forhindre kommende katastrofer.

Idioten hylder Dostojevskijs klassiker om fyrst Mýsjkin. Men her zoomer vi ind på en håndfuld af karaktererne, der mødes en skæbnesvanger aften til en fødselsdagsfest, som ender helt galt.

Forestillingen instrueres af Liv Helm og har som medvirkende Elliott Crosset Hove, Ida Cæcilie Rasmussen,  Tue Lunding Skovdahl og Ellaha Lack.

Billetpris 290 kr.

Tilmelding senest 1. december kl. 12 til annette@hartung.it

Betaling senest samme dag til regnr. 9570 kontonr. 12199465 eller MobilePay 195602


Vi glæder os til at se jer.

Bedste hilsener

Erik Schnettler og Annette Hartung

Kom og lyt til bøger 12 december 2023

Traditionen tro holder Veteranklubben en bogcafe i løbet af efteråret. Denne gang sker det
12. december kl. 14 i Bethesda i Rømersgade.

Der er tre forfattere på tapetet.

”Showbiz” er den ganske rammende titel på Anne Sofie Kraghs bog med undertitlen ”I hælene på Morten Messerschmidt”.  Anne Sofie Kragh har tidligere med stor succes skrevet bøger om Anders Fogh Rasmussen, Prinsesse Bendikte og senest bogen om Mette Frederiksens første år på statsministerposten. I bogen om Morten Messerschmidt kommer hun yderst tæt på formanden for Dansk Folkeparti. Og som Christian Jensen skrev i sin anmeldelse i Politiken: ” Så afslører Morten Messerschmidt sig selv som det, han er: en selviscenesættende showman, der bruger andre mennesker som redskaber i sine hænder.”

Anne Sofie Kragh fortæller om bogens tilblivelse og om sin arbejdsmetode, hvor man både skal tæt på og samtidig holde afstand.

Egon Clausen vil være en kendt skikkelse i mange sammenhænge i Journalisternes Veteranklub. Han har skrevet et væld af bøger og dertil været en central skikkelse i DR, hvor han i mange år var redaktør på P1. I Egon Clausens nyeste bog, ”Vestenvind”, fortæller han med udgangspunkt i hans opvækst i Vestjylland om oplevelsen af de to verdener, det barske Vestjylland og de københavnske kultursaloner, hvor vinden også kunne være hård, omend på en anden måde.

”Cigaretter, whisky, penge og piger” hedder den bog, som Kirsten Stubbe-Teglbjærg har skrevet. Her fortæller hun historien om de danske smuglere fra 1960’erne, der blev folkeeje og kendt i formiddagsaviserne som ‘smuglerkongerne’.

Navne som Bent Ricardo Madsen og Alexander Blask blev kendt i offentligheden. Deres meritter var forbundet med fest, farver og piger. Mange syntes, det var lidt sjovt, at smuglerbådene kunne sejle fra Toldvæsenets fartøjer.

Kirsten Stubbe-Teglbjærg er blevet rost for sin farverige og medrivende skildring af et miljø og en tid, hvor smuglerkongerne nærmest var folkehelte.

Mød de tre forfattere, hør om deres bøger og benyt måske lejligheden til et godt køb eller flere her op mod jul.

TILMELDING

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Kommer du med ledsager?

  Evt. besked

  Julefrokost tirsdag den 5. december kl 12

  Kære medlemmer.

  Jamen er det da ikke utroligt. Nu er der igen gået et år, og det er tid til at fravige de sunde kostråd og spise mere end godt er.

  Det er som varslet tirsdag den 5 december klokken 12, vi mødes til julefrokost på Kareten I Hollænderdybet 1, 2300 København S.

  Det er sløjt med parkeringspladser, men der er bus og Metro tæt på.

  Der serveres en velkomstdrink, jule-sulebord (og ja, der er fiskefilet og andelår) og kaffe.

  Andre drikkevarer end de nævnte bestilles og betales særskilt.

  Så alt er, som det plejer med en lejlighedssang, måske en julesang, quiz og hyggeligt samvær.

  Og alt det får I for kun 300 kroner pr næse. Og I må gerne invitere en ledsager med.

  Tilmelding sker ved at overføre pengene til regnr. 1551 kontonr. 6032729 eller MobilePay 70860.

  Sidste frist for tilmelding er 20. november, og efter denne dato hænger man på kuvertprisen, 

  Vel mødt med julesult og nissesind.

  På bestyrelsens vegne

  Helle
  Formand

  (Og veteranernes hjemmeside er naturligvis med på det nyeste: illustrationerne på siden her er nemlig genereret ved hjælp af AI-tjenesten Midjourney. Intet menneske led overlast eller blev forspist i den proces)

  Studietur til EU lige før valget

  Veteranklubben har allieret sig med oplysningsforbundet DEO om en studietur til Bruxelles fra 5. til 8. marts 2024. Vi skal bl.a. træffe medlemmer af EU-Parlamentet her et par måneder før valget og møde centrale personer fra Europa-Kommissionen og NATO for at diskutere EU’s vanskeligheder i en omtumlet og krigerisk verden.

  Det foreløbige program er vedhæftet. Vi har snøren ude efter centrale personer som Margrethe Vestager. Lykkes det at få aftaler, ændres programmet.

  Vi har en dansk rejseleder, Amanda Hersbøll, der kender EU-maskineriet, med på hele turen.

  NY PRIS. På grund af stor tilslutning er prisen blevet lidt lavere end først annonceret, så den nu er 5250 kr per deltager i dobbeltværelse og 6400 kr i enkeltværelse

  Tilmelding til henrik.kaufholz@pol.dk inden 23. oktober.

  Tilmeldingen er kun bindende, hvis der melder sig 25 deltagere. Kommer der færre, aflyses turen. Kommer der flere, sættes prisen lidt ned.

  Vi glæder os til at se et veloplagt hold på Grand Place tirsdag 5. marts.

  Bedste hilsener fra bestyrelsen

  Se programmet her: Bruxelles_rejse_2024

  (Topbillede: Manneken Pis turistbutik. Foto: Peter Høvring)