Jule & nytårshilsen


Der opstår en fantastisk åndløshed, fordi vi fylder vores liv med tomhed og Facebook. En nærtstående person sagde i en diskussion om Facebooks tomme kalorier med stor alvor til mig: »Jeg har 190 venner på Facebook.« Så svarede jeg: »Ja, men der er næppe én af dem, der hanker op i din kiste den dag, du skal herfra.« Hvorfor ikke bruge tiden til nogle færre og rigtige venner i den virkelige verden.

Så godt kan det siges. Og det er Veteranklubbens ældste medlem, Lise Nørgaard, der for nogle år siden sagde det til Berlingske Tidende. Og når citatet skal tages frem her, er det fordi det så præcist passer på hvad Journalisternes Veteranklub er til for: Væk fra skærm og trange stuer, ud og møde gamle kolleger, fortælle historier der bare bliver bedre og bedre. Og så ikke mindst de spændende arrangementer hvor der ikke gives plads til åndløshed.

Igen begynder vi et nyt år med at synge – og det er så fjerde gang. Mandag den 7. januar lægger Georg Metz op til fællessang og atter med Mogens Bähncke som akkompagnatør. Georgs nedslag i den danske sangskat og fortælling om nogle af dens ophavsmænd, er noget af det mest begavede, underfundige og underholdende som kan tænkes.

I forårssæsonen kan du også se frem til at vort medlem Kaj Spangenberg øser af sin store viden om de gamle danske besiddelser på den anden side af Øresund. Politikens mangeårige fjernøsten specialist Flemming Ytzen vil komme og fortælle om de udfordringer vi i Vesten kan møde fra blandt andet Kina.

Alt ondt og alt godt mennesker imellem begynder i sproget – og hvad angår det onde kommer forfatter og journalist Knud Lindholm Lau og fortæller med baggrund i sin bog ”Bare fordi at” om det skred der er sket i udlændingedebatten. Knud stod for nogle år siden for udgivelsen af Victor Klemperers ”LTI – Det Tredje Riges sprog” og det er med inspiration fra den at han dokumenterer og analyserer sprog og forestillinger i udlændingedebatten. Og så kan du glæde dig til et møde af en ganske særlig karakter: Musikeren og filmmanden, socialkonsulent Afshin Firouzi flygtede med sine forældre for 35 år siden fra Iran. Og om at flygte og om at opleve at være flygtning illustrerer Afshin i en performance – en lille forestilling – som bedre end mange ord illustrerer hvad flugt er.

Der vil naturligvis komme flere arrangementer end dem der er nævnt her – og så er der, traditionen tro, en sommerudflugt som afslutning på forårssæsonen.

Og du kan allerede nu notere i kalenderen: Generalforsamling onsdag 3. april.

Forårsrejsen er under forberedelse – så snart vi har alle brikker på plads bliver den meldt ud.

På vegne af bestyrelsen ønsker jeg alle medlemmer
en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Vi glæder os til at se jer til forårets mange arrangementer.
Nikolaj Ifversen
Formand