Kommende arrangementer 2021

Én sommer – ak, nej. To somre er gledet bort
uden fest og glæde i Journalisternes Veteranklub.
Men nu er det slut – eller rettere: Nu tager vi fat.
Derfor lidt om nogle af de arrangementer
du kan glæde dig til her i efteråret:

Ytringsfrihedens pris
Sjældent har ytringsfriheden fået så meget plads i den offentlige debat som i de seneste 16 år. Det begyndte da Jyllands-Posten den 30. september 2005 bragte en række danske bladtegneres bud på et satirisk portræt af Muhammed. Den historie og dens følger kender de fleste. Det var redaktør Flemming Rose der tog initiativ til at bringe tegningerne. En provokation, men også et oplæg til debat om censur og ikke mindst selvcensur efter at forfatteren Kaare Bluitgen havde fortalt om vanskelighederne med at finde en illustrator til en bog om Muhammed. Hvad har vi fået ud af debatten om ytringsfrihed, hvor langt skal den række og selvcensuren – er den i virkeligheden den farligste censur. Kom og høre hvad Flemming Rose kan fortælle.

Det er i Journalisternes Veteranklub onsdag den 22. september kl. 14 i Bethesda i Rømersgade. Mere om tilmelding senere.

Konspirationsteorier og overvågning
Hvor er verden dog blevet bedre med hele digitaliseringen. Det lige fra GPS-damen der fortæller hvordan vi skal styre os frem til målet, til at vi kan bestille mere eller mindre værdifulde varer fra den anden side af kloden og til at vi med billede på telefonen kan tale med familie og gode venner hvor som helst i verden. Men i virkeligheden har den også sider som er skræmmende. Social kontrol, overvågning og adfærdspåvirkning Vi oversvømmes af løse påstande, fordrejninger og forvanskninger af sandheden. Og netop det kan filosoffen, Ph.d.-stipendiat Mads Vestergaard fortælle meget mere om.

Det er i Journalisternes Veteranklub tirsdag den 5. oktober kl. 14 i Bethesda i Rømersgade. Mere om tilmelding senere.

Bag om Mette F.
Forfatteren og journalisten Anne Sofie Kragh udgav i forsommeren bogen ”Det første år”, hvor hun helt tæt fulgte statsminister Mette Frederiksen. Anne Sofie Kragh blev som den eneste journalist lukket ind i Statsministeriet i de skelsættende måneder. Hun har haft eksklusiv adgang til statsministeren og hendes nære stab og har interviewet centrale embedsmænd, oppositionspolitikere og ministre. Hun fortæller om arbejdet med bogen og om de overvejelser hun var igennem.

Det er i Journalisternes Veteranklub torsdag den 28. oktober kl. 14 i Bethesda i Rømersgade. Mere om tilmelding senere.

Hun forudsagde pandemien
I 2017 udgav forfatteren Hanne Vibeke Holst romanen ”Som Pesten”. Lidet anede hun, at bogen nærmest profetisk forudsagde den udvikling, vi og hele verden har været igennem det sidste halvandet år. Mange af os stødte i bogen for første gang på ordet pandemi. Nu, fire år efter bogen udkom, besøger Hanne Vibeke Holst Journalisternes Veteranklub, hvor hun fortæller om bogens tilblivelse, om sin research og da hun også er journalist, giver hun sin vurdering af mediernes dækning af Covid 19 og hvad deraf fulgte.

Det er i Journalisternes Veteranklub torsdag den 11. november kl. 14 i Bethesda i Rømersgade. Mere om tilmelding senere.

Op af muddergrøften
Vi kan det i søvne: Journalister skal grave og skovle problemer op. Men er det nok at stå dér i muddergrøften og være småsur? Trænger vi til nye værktøjer? Og skal vi bidrage med løsninger, når noget ikke duer? Tidligere DR-journalist og vært i P1’s “Mennesker og medier” Kurt Strand lægger op til diskussion om vores fag; han er fra august i år til juni næste år én af 12 fellows på Constructive Institute på Aarhus Universitet, som gen- og nytænker journalistikken med bl.a. koncepter for en mere dialogsøgende offentlig debat. Kom og hør Kurt Strand.

Det er i Journalisternes Veteranklub fredag den 26. november kl. 11 i Bethesda i Rømersgade. Mere om tilmelding senere.

Teaterkredsen
Efter den lange og ufrivillige pause er der igen kommet gang i teaterbesøgene. Og medlemmerne af Journalisternes Veteranklub har været godt teatersultne.

Der har været overvældende interesse for de forestillinger, vi har udbudt, så stor interesse, at vi flere gange har måttet bede om flere billetter. Til nogle af forestillingerne har vi været heldige at få generalprøve/forpremierebilletter, hvilket har haft gunstig indvirkning på prisen.

Blandt topscorerne i efterårssæsonen er Henrik Ibsens ”En Folkefjende” på Nørrebro Teater 14. september, hvor vi har sat os på 61 billetter og 29. september, hvor 83 skal i Det kongelige Teater og se Molières ”Den indbildt syge”.

I alt har vi udbudt fem forestillinger her i starten af sæsonen. Og flere følger, så det gælder om at holde sig til.

Mange hilsner og på gensyn
Bestyrelsen