1. maj: Hvad er op og ned i sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste?

FE-sagen, som den så klinisk er blevet kaldt, fremkalder mange følelser.  Hvordan gik det til, at en uhørt kritisk pressemeddelelse fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) i august 2020 fik daværende forsvarsminister Trine Bramsen til at hjemsende ledelsen i FE, trods advarsler fra spiontjenesten om, hvor store konsekvenser det kunne få?

Hvordan gik det til, at Danmarks mangeårig PET-chef, departementschef i Forsvarsministeriet og senest FE-chef Lars Findsen efterfølgende er blevet overvåget af PET, anholdt i Københavns Lufthavn på vej hjem fra en rejse og til sidst fængslet og anklaget for at have afsløret statshemmeligheder og udført landsskadelig virksomhed?

Og hvordan gik det til, at også landets tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er blevet sigtet for overtrædelse af samme alvorlige paragraffer?

Der er nok at tage fat på. En af de journalister, der har størst kendskab til hele det sagskompleks, er Hans Davidsen Nielsen. Han er journalist på Politiken og er forfatter til flere faglitterære bøger om de danske efterretningstjenester og krigen mod terror.  I bogen ”Spion blandt venner” med undertitlen ”Statshemmeligheden, der ændrede Danmark”, forsøger han at hitte rede på, hvad der er op og ned i den spegede sag.

Men denne bog skiller sig ud på afgørende vis:  Hans Davidsen-Nielsen spiller nemlig selv en birolle, fordi han angiveligt optræder i sigtelsen mod Lars Findsen som den ene af de to journalister, Lars Findsen skulle have afsløret statshemmeligheder til. Han er med andre ord part i sagen.

(Gyldendal pressefoto: Foto: Sara Galbaiti)

Mød Hans Davidsen-Nielsen i Missionshuset Bethesda i Rømersgade
Mandag den 1. maj kl. 14

Brug denne tilmeldingsformular

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Kommer du med ledsager?

    Evt. besked