Luksus-julefrokost
med quiz’er og sang

Peter Kay – klubbens nye hyggepianist – ledsagede den omdelte Julefrokost-sang. Foto Finn Hillmose.

 Julefrokosten i Journalisternes Veteranklub blev igen i år et vellykket arrangement, som for andet år i træk den 4. december fandt sted i Skovshoved Sejlklub med dejlig udsigt ud over Øresund.

71 veteraner havde tilmeldt sig – og måske ikke helt overraskende ankom rigtig mange i rigtig, rigtig god tid. Det kan kun opfattes som et glædeligt tegn på, at Veteranklubben har tilfredse medlemmer – i hvert fald når det gælder julefrokosten. Stemningen og snakken var som sædvanlig god, og ved ankomsten blev gæsterne budt på velkomstdrink – et glas gylden, sprudlende spansk vin.

Formanden, Nikolaj Ifversen, bød forsamlingen og de nye medlemmer velkommen og ridsede kort eftermiddagens program op. For første gang var der ikke en først-til-fadet kæmpekø ved buffetbordet, da Nikolaj dirigerede et bord ad gangen til fadene med maden, mens det øvrige selskab kunne slappe af indtil Nikolaj over klubbens nye bærbare højttaler med høj og klar stemme kunne dirigere de næste borde hen til buffetbordet: Sild, graved laks, pandestegt fiskefilet, ribbensteg, unghane, and, roastbeaf, leverpostej, håndpillede rejer og meget mere var anrettet på det store buffet-bord, inden diverse oste og æblekage blev sat frem. En stor kurv med valnødder og hasselnødder samt et stort fad med clementiner var lige det ekstra præg af en frokost med overflod.

I lighed med de foregående år blev der serveret ris a la mande med tilhørende mandelgaver – hele 14 i alt. Svarene på ”Fremtidsquiz 2019” blev læst op af Peter Hertz, som også stod for spørgsmålene til ”Fremtidsquiz 2020”. Gevinsterne var ligesom sidste år skrabe-kalendere med chance for at vinde en god sum penge. Peter Hertz havde også fundet spørgsmålene til ”Fremtidsquiz 2020”.

Heldige findere af mandelen, som udløste en skrabekalender.

 Årets historiske quiz var skabt af Nikolaj, hvis finurlige spørgsmål ikke var helt nemme af besvare. Ingen af deltagerne havde svaret korrekt på alle 14 spørgsmål. Niels Peter Arskog havde flest rigtige svar og blev den heldige og fortjente vinder af 1 stk. originalt eksemplar af en gulnet papiravis Berlingske Tidende fra den 5. maj 1945 doneret af formanden.

Niels Peter Arskog der havde flest rigtige svar, får her overrakt gevinsten af formanden, Nikolaj Ifversen. Der hermed slap af med et eksemplar af hans store samling gamle aviser.

 Peter Kay – klubbens nye hyggepianist – ledsagede den omdelte Julefrokost-sang forfattet til lejligheden af Karen Ellegaard med flot akkompagnement og swung på sejlklubbens klaver til melodien Glemmer du….

Klubbens uundværlige webmaster og fotograf, Finn Hillmose, var dagens pressefotograf. Inden førte foto var taget, efterfulgte han kravene fra Persondataloven og spurgte om han havde selskabets tilladelse til at tage billeder af alle deltagere. Alle indvilgede og her ses nogle stemningsbilleder fra julefrokosten i Journalisternes Veteranklub.                        ke

Der synges intents med på julefrokost-sangen forfattet til lejligheden af Karen Ellegaard.