Peer Kaae: Århundredets mordgåde

kaa

Mordet der ikke vil dø …

Da Peer Kaae blev fyret fra et højtlønnet job gennem mange år på Se & Hør i 2010, besluttede han at begynde et nyt arbejdsliv og udleve nogle af sine mange journalistdrømme. En af dem havde han haft i 20 år, nemlig at skrive en bog om dobbeltmordet på Peter Bangsvej 74 på Frederiksberg i 1948.

Det er en dødssyg idé, sagde mange. Ingen i København vil læse en bog om sådan en gammel begivenhed – og da slet ingen i Jylland, sagde det ene forlag efter det andet, før det lykkedes Peer Kaae at få ét til at ”bide på krogen”. Det har forlaget nok ikke fortrudt. Bogen er spændende som en kriminalroman, fik fine anmeldelser og salgssucces. Den læses nu både i København (og i Jylland!) – og selv udenlandske forlag (Italien) interesserer sig nu for århundredets største mordgåde i Danmark, og bogen er ved at blive til en spillefilm eller tv-serie.

Historien er fantastisk – og ikke mindst i dén version, Peer Kaae giver den. Hans fortælling, ledsaget af mange billeder, er dramaturgisk lagt op, så tilhørerne virkelig lever med i 2 timer og derefter har mange spørgsmål. Hovedspørgsmålet er naturligvis, om det er lykkedes Peer Kaae med FBI’s hjælp og ekstra vidner, han har fundet, og som politiet ikke har afhørt, at få ram på den rigtige morder: Hr. X, død i 2005 og begravet på Søllerød Kirkegaard, siger Peer Kaae.

Måske får vi flere overbevisende indicier i en ny bog, Peer Kaae er i gang med, en fortsættelse, der koncentrerer sig om den familie, der også rummede morderen.

90 veteranklubmedlemmer var tryllebundet den 1. februar 2012, da Peer Kaae gav sin performance i klubben – 18 dage før 64-årsdagen for det berømte mord, endnu officielt uopklaret.

BEJ