Valgmøde med underholdning, kloge ord og skarpe pointer

Om de radikales leder: – Morten Østergård har det ikke let. Han står lavt i popularitetsmålingerne. Men tænk på dengang for ikke så længe siden, da Lene Espersen scorede topkarakter, og Margrethe Vestager lå i bunden. Det kan skifte hurtigt.
Om ”Alternativet”: – Jeg tror ikke, ret mange politikere vil angribe Uffe Elbæk. Socialdemokraterne har brug for, at de alternative kommer ind, så stemmerne ikke er spildt. De borgerlige kan ikke gå i flæsket på ham, for så siger han bare: – Dér kan I se, hvordan de bruger de gamle nedrakningsmetoder, som vi vil afskaffe! Og hvad så efter valget? – Jeg tror ikke, de bliver besværlige. De får lidt erklæringer og løfter, og så er de ikke noget problem.
Om Liberal Alliance: – Det kører for dem. De kommer ikke med udspil, men svarer bare på det, de bliver spurgt om. De har en fantastisk disciplineret kampagne, helt efter det gamle ord: ”Arme og ben inde i bussen – så kører vi!” Det giver dem den største fremgang af alle – op mod 8,4 procent.
Jens Ringberg aflivede den populære påstand, at vi står midt i et ”præsidentvalg”. – Blokkene er splittede. Vi har tre store partier, ikke to kandidater. Og så længe Dansk Folkeparti allierer sig med SF om dagpengene, så er den traditionelle opdeling i højre og venstre sat ud af kraft.
Til slut et spørgsmål om, hvad blå blok vil gøre, hvis de vinder valget, og Dansk Folkeparti bliver større end Venstre. – Så får vi en smal Venstre-regering, som får en svær gang her på jorden med DF og Liberal Alliance som støttepartier. Måske vil Venstre efter en stund prøve at motivere Dansk Folkeparti til at gå med i regeringen. Men man kan ikke tvinge folk ind i en ministerbil – kun ud af den.                         PH