Spændende kvinder,
landskaber og tal

Matematik
Danmark set fra luftenog:

99 bemærkelsesværdige danske kvinder

– hvad har de 3 ting med hinanden at gøre? Ikke noget. Og det har de så alligevel, for 3 af vore medlemmer har for nylig skrevet bøger om emnerne, og det fortalte de om for 40 medlemmer mandag den 18. maj 2015.
Trekløveret et levende bevis på, at det kan være en god idé, at pensionsalderen nu er sat op, for hvis vi bliver i matematikkens verden og udregner gennemsnitsalderen for de tre ”ildsjæle”, er den 77 år, og både indholdet af bøgerne og den levende præsentation gav en indholdsrig og underholdende eftermiddag.

Anker 2015 (7)OK

Anker Tiedemann (t.h.) og formand Nikolaj Ifversen. Foto: Finn Hillmose

Anker 2015 (1)OKAnker Tiedemann skriver matematikbøger, som er lette at forstå for 10-14-årige. 15% er læsesvage og har behov for fængende undervisningsmateriale. Anker har udgivet 6 bøger med Danmarks Matematiklærerforening som forlægger. 2 mere er på vej. De har slagkraftige titler og er ikke bare tal, men illustrerede fortællinger, som giver de matematiske formler liv. ”Jeg har min barndoms OTA-bøger i tankerne”, sagde Anker Tiedemann, der endnu har 72 OTA-bøger i sine gemmer! Han har en regel om, at 60 anslag er maksimum-tekstbredde, og han tegner selv forlæg til illustrationerne. Bøgerne er populære. De bliver købt i klassesæt af skolerne og står på 250 biblioteker. En digitaliseret udgave med levende billeder kommer om et par år, og måske er bøgerne på vej til udlandet. De er skrevet så ”universelt”, at de kan læses i hele verden og er for nylig sat til salg i udlandet via bogmessen i Frankfurt.
(Læs videre på side 2)