Vellykket cirkusbesøg
for børn og bedsteforældre

Benny Bernadino byder velkommen og fortæller om sit iv og baggrund. Foto: Finn Hillmose

 

Direktør for Cirkus Arena – nordens største cirkus – er Benny Berdino. Rundhåndet havde han denne solskinseftermiddag inviteret medlemmerne af Journalisternes Veteranklub til familieforestilling med børn og børnebørn i Arenas ”Cirkus ifølge Bubber” på Bellahøj den 27. marts.

Bubber og Benny Bernadino underholder med anekdoter.

Den 72-årige cirkusejer Benny Berdino, der er født ind i en cirkusfamilie, tog imod i Cirkus Arenas manege og fortalte om sin store cirkusfamilie, der i en omskiftelig tilværelse med både økonomiske op- og nedture alligevel har formået kunsten i dag at kunne præsentere et stort cirkustelt, hvor artister, dyr og klovn underholder på rigtig cirkus-vis.

Det blev for mange – især børnebørnene – en stor oplevelse og pragtfuld forestilling, når cirkus er bedst. Bubber var en strålende sprechstallmeister. Han formåede både med og uden mikrofon (batteriet døde) at holde publikum fangen gennem hele forestillingen. Børnene kluklo af klovnen og kappede om at blive valgt til at optræde og være en del af forestillingen, når Bubber inviterede dem ind i manegen.

Bubber som sprechstallmeister.

Bubber kendt fra TV og med det borgerlige navn Niels Christian Meyer, oplevede som 8-årig i 1972 Benny Berdinos far Arne som tryllekunstner i manegen. Det blev også den oplevelse, der bekræftede Benny Berdino i den holdning, at TV og andre former for underholdning udmærket kan gå hånd i hånd med cirkus. Benny Berdino fik i august 2016 overrakt hædersprisen “Den Danske Cirkuspris” af daværende kulturminister Bertel Haarder ved årets cirkusprisuddeling som anerkendelse af hans fortjenstfulde indsats til fremme af cirkuskunsten i Danmark.

Finn Hillmose indfangede mange fine oplevelser i cirkusteltet med sit kamera i forbindelse med eftermiddagens forestilling, se herunder. 

Så skal vi i cirkus Arena. Foto: Jørgen Falck.

“En cirkus” er i gang. Fotos Finn Hillmose.