Grevinden, Columbus
og sprøde fiskefileter

Veteranerne orienteres om Jægerspris Slot og dets historie, som var første stop på turen. Foto: Finn Hillmose

Morgenradioavisernes vejrberetninger onsdag 12. juni lovede ikke godt for Journalisternes Veteranklubs sommerudflugt. Men de blev gjort godt til skamme.

I behagelig sol blev vi kørt fra Lyngby Station til Jægerspris. Undervejs underholdt formanden med oplysninger om de nederdrægtigheder Louise Rasmussen, den senere grevinde Danner, blev udsat for af det snobbede og bigotte jetset i 1800-tallets København. På slottet fortalte museumsleder Marie Laulund om slottets historie og Frederik den Syvende og grevinde Danners liv på slottet. 

Der var nok at se på i Jægerspris Slot.

Det tog kun 8 minutter med færgen “Columbus”, flere var ude og blive luftet.

Med bussen gik det videre til Kulhuse for med den fladbundede færge Columbus at blive fragtet til Sølager. Leif Hansen fortalte her om den dysedrevne færge og dens engang så berømte kaptajn med papegøjen – det var dengang færgedriften endnu var privat og ikke overtaget af Halsnæs kommune, og hvor kaptajnen til fornøjelse for skolebørn kunne give dem en snurretur midt mellem Isefjord og Roskilde Fjord. 

Bent Pausen fotograferede, men opfattede ikke, hvad papegøjen fortalte.

Tiden var knap og appetitten høj så turen gik hastigt videre til Gilleleje og Fyrkroen. Fin frokost med adskillige voldsomme angreb på de bestandig fornyede fade med fine sprøde fiskefileter. Der var god tid til afslapning på kroens gode terrasse inden turen gik tilbage til Lyngby Station.

Lucas peger og fortæller.

Plancerne studeres.

– Men de brugte ikke stokkemetoden, vi er fredelige pensionister..

Appetitten var høj, da vi nåede til Gilleleje og Fyrkroen.