Pedros historie

Pedro var som altid iført en spraglet sweater, som han selv havde strikket. Foredraget blev holdt få dage før den strikkende journalists 70 års fødselsdag, og jubelen ville ingen ende tage, da han fik overrakt sin gave – et danne- brogsflag, som formandens kone, Lise Hermund, egenhændigt havde strikket til ham. Foto Finn Hillmose.

Pedro var som altid iført en spraglet sweater, som han selv havde strikket. Foredraget blev holdt få dage før den strikkende journalists 70 års fødselsdag, og jubelen ville ingen ende tage, da han fik overrakt sin gave – et dannebrogsflag, som formandens kone, Lise Hermund, egenhændigt havde strikket til ham. Foto Finn Hillmose.

Der blev uddelt øretæver, og ikke kun verbalt, i de mange år Peder Christoffersen, alias Pedro, var ansat på Ekstra Bladet. Ophovnede øjenomgivelser og bøjede ribben kunne, rent bogstaveligt, forekomme på redaktionen, når temperamenterne stødte sammen, fortalte Pedro bramfrit på den første af Veteranklubbens ”veterancafeer”, der blev holdt i ”Bethesda” på Israels Plads onsdag den 7. marts 2012.

Rødternede duge på bordene og fyrfadslys skabte caféstemning i lokalet, hvor godt 60 veteraner lyttede til den hårdtslående ekstrabladsjournalist, der på sine gamle dage er gået over til at skrive lødige værker om mad, filosofi og historie. ”Danmarks værste skurke” er en af titlerne, men i sammenligning med de fleste andre lande har vi faktisk ikke haft ret mange rigtige skurke, fastslog Pedro. I ”Danmark i den 20. århundrede” beskriver han den ene statsminister efter den anden, fra Estrup til Fogh, og konkluderer uventet, at en hel del af dem var både hæderlige og dygtige. De hurtige ekstrablads-øretæver er afløst af overbærende, positivt overblik baseret på grundig indsigt i historiens gang.

Veterancaféen vil efter planen blive gentaget et par gange om året. Hver gang med rødternede duge og fyrfadslys og ét af klubbens egne medlemmer, der øser af sit livs erfaring.

PedroB1