Smukke haver, haleløse katte og spændende del af Danmark

Birkegårdens haver, en oplevelse der tog pusten fra os alle. Foto: Claus V. Jakobsen.

Birkegårdens haver, en oplevelse der tog pusten fra os alle.
Foto: Claus V. Jakobsen.

Veteranklubben trak det gode lod i i junivejret, da 77 medlemmer 6. juni 2012 tog på sommertur til Vestsjælland i lunt og regnfrit vejr.

Første stop var Birkegårdens Haver i Ruds Vedby – stærkt anbefalet af vores næstformand Børge Jørgensen. Og det var en oplevelse, der tog pusten fra alle. De forskellige haver var i flotteste pragt. Og det bekymrede en af deltagerne: “For når vi kommer hjem, vil vore koner være inspireret til at jage os ud på havearbejde”.

Næste stop var halvøen Reersø, hvor der var frokost på kroen, der har været i familien Nielsens eje gennem tre generationer. Maden var overvældende, og den røgede ål var ligeså omsværmet som Paris Hilton, mens tarteletterne med høns fulgte tæt efter på Bubber-plan. Under frokosten fortalte informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop Danmark, om, hvordan det var at vokse op på Reersø, hvor hans far var købmand. Det var især det store sammenhold mellem Reersøs beboere, der havde gjort indtryk.

Efter frokosten tog Mette Baagø, der er sekretær i øens museumsforening, os på en rundtur. Vi startede i kirken, hvor der fra kirkegården var en fantastisk udsigt over det ganske danske land. En fodtur førte os rundt mellem 1700-tallets gårde, der ligger tæt i landsbyen. Modsat andre steder i Danmark, har der aldrig været en udflytning på Reersø.
For mange af vore medlemmer var Reersø et mindernes sted. En fandt familiens gravsted, og en anden genså den “fædrene gård”, mens én gik stille rundt og mindedes de glade sommerferier hos bedsteforældrene på Reersø.

Og så er der lige den med kattene. Jo, vi så de haleløse katte, som Reersø er kendt for. De stammer efter sigende fra en haleløs Man-kat, der en gang gik i land fra et skib, der lagde til på Reersø. En sort kat med en lille krøllet halestump lod sig villigt fotografere. Og fotograferne var glade. Indtil en hurtig kollega udbrød: “Der er da ingen grund til at fotografere en haleløs kat, dem kan man lave i Foto Shop”.
Han blev tilgivet.

Efter tålmodig venten fik jeg billedet af den haleløse kat og undgik dermed photoshop. Foto: P.H. Seifert.

Efter tålmodig venten fik jeg billedet af den haleløse kat og undgik dermed photoshop. Foto: P.H. Seifert.

Da dobbetdækkeren nåede Københavns Hovedbanegård efter en smuk tur gennem den sjællandske natur, var det afslutning på Veteranklubbens forårssæson.       LI-Z

Børge på trædesten i en af de kønne søer i den Japanske have. - Nej, han fik ingen våd sok … Foto: P.H. Seifert.

Børge på trædesten i en af de kønne søer i den Japanske have.
– Nej, han fik ingen våd sok …
Foto: P.H. Seifert.