Vi gør det så klogt, som vi kan …

DSCN1627“Der er politisk flertal for, at DR skal være mindre. Det er helt legitimt, og det må vi bøje os for”.
Det fastslog DRs nyhedsredaktør Sandy French, da hun på et møde 24. maj med ca. 40 medlemmer af Journalisternes Veteranklub fortalte om de kommende besparelser i DR. Flere af de fremmødte var tidligere medarbejdere i DR, der var interesserede i DRs fremtid under de nye vilkår, som betyder besparelser på 770 millioner kr. over fem år.

Sandy French der begyndte med at give hånd til alle, kunne ikke lade være med at bemærke, at hun var kommet til mødet i sommervarmen på egen cykel. Dermed et hint til hendes forgænger, Ulrik Haagerup, der belastede DRs budget ved at pendle med fly mellem hjemmet i Jylland og arbejdspladsen i København.

Sandy French håber på et medieforlig inden sommerferien, “så vi kan begynde at arbejde”. Hun fortalte, at besparelser på 770 på millioner, vil komme til at mærkes hos lyttere og seere, “ for der ligger ikke løse penge og flyder i skufferne”. Hun lovede, at hun vil gennemføre besparelserne “så klogt, som vi kan”, uden at mere kan røbes.

Hun opstillede fire søjler for DRs fremtid:
Man skal kunne stole på os.
Samle danskerne på tværs.
Lave engagerende nyheder til de unge.
Gennemføre en digital omstilling. 

Sandy French, der netop er fyldt 43 år, erkender, at det er svært at få fat i de unge lyttere og seere.
Hun erkender, at nyheder kan være mange ting. Hun er selv fra Nordjylland, “hvor hele min familie kører lastbil, for dem er det nyheder, hvordan udenlandske lastbiler skal behandles i Danmark”.

Sandy French, der er chef for 400 medarbejder i DR-nyheder, sagde ved til tiltræden i august 2017, at DR Nyheder skal være en sikker havn i nyhedsstrømmen.                  LL

Vi skal lave engagerende nyheder til de unge.

Vi skal lave engagerende nyheder til de unge.