Bøger med alvor og underholdning

IMG_6478b

”Bogcafeen”s tre medvirkende, fra venstre: Ole Rasmussen, Martin Kjær Jensen og Puk Damsgård bliver budt velkommen af Nikolaj Ifversen til det mest velbesøgte medlemsmøde i ”Bethesda” nogen sinde: 135 deltagere. Tekst og fotos: Børge Egelund Jørgensen

I invitationen til ”Bogcafé” 10. november 2014 lovede Veteranklubben både underholdning og alvor. Dét løfte blev opfyldt med to tredjedele dyb seriøsitet og en tredjedel, hvor der blev rundet af med et godt grin.

Ole Rasmussen stod for underholdningen. Han er ikke bare en finurlig skribent i Politikens ”At tænke sig”, men har også evnen til at underholde en forsamling – her med eksempler fra sin bog om småannoncer i Politiken i 125 år. De afspejler livet i Lidenland under og over dynen – det er simpelt hen sjov kulturhistorie i miniformat, ikke mindst med Ole Rasmussens supplerende kommentarer. Hans bog hedder ”Svend! Hvor har du gjort af mine trusser” – det er den fulde tekst til en af annoncerne, underskrevet B.S., og så må enhver tænke sig til, om de to får hinanden i enden.

Og nu til ”Bogcafeen”s to alvorligere indslag:
(Læs videre på side 2)