Citattegn copy
Citaterne er fra en stor privat samling, opbygget gennem årene af Børge Egelund Jørgensen, fra mange kilder, både trykte og elektroniske: Internettet, aviser, tidsskrifter, skøn- og faglitteratur.
Blandt kilderne er ”Bevingede ord” (T. Vogel-Jørgensen m.fl.), ”Gode og sjove ord” (Harry ”Motor” Jensen), ”Livskunstens almanak” (Nils Simonsson og Karen Glente), ”Stjerneskud” (u. forfatter), “Gyldendals citatleksikon” og – ikke mindst – ”Skriverkarle og skærmtrolde” (J.B. Holmgaard)
Du kan finde overlapninger i citaterne, for mange har sagt (næsten) det samme, og tit har man ikke kunnet fastslå, hvem der sagde det først.
Som hovedregel står der som kilde kun et navn, ikke titel, årstal osv., for i de fleste tilfælde er det nemt og hurtigt for særligt interesserede at finde supplerende oplysninger på nettet.
Man kan vist ikke have copyright på citater? I hvert fald må enhver gerne citere citaterne her fra hjemmesiden, så meget de har lyst, og strø ”guldkornene” videre i tale(r) og tekster.
“Mange ord har vandret længe til fods, før de blev bevingede”, lyder et af citaterne i samlingen. Nye bidrag er velkomne, selv om allerede Terents (romersk komedieforfatter 190-160 f.v.t.) sagde: ”Der kan ikke siges noget, som ikke er sagt før” og ”Intet er nyt under solen” (Prædikerens bog, 1-3)

Klik her for at læse:
Citater… om journalister og journalistik 
Citater… om aviser
Citater… om elektroniske medier
Citater… om kritikere
Citater… om at bruge og misbruge ord
Citater… om lidt af hvert
Citater… om ordsprog  – og dét der ligner