Sommerudflugten 2011:
Domkirke, fjord og gågade

Lise Nørgaard brugte sin fødselsdag på at vise kollegerne barndomsbyen - og blev fotograferet i stereo, altså sammen med Mette Agerbecks bronzeskulptur.

Lise Nørgaard brugte sin fødselsdag på at vise kollegerne barndomsbyen – og blev fotograferet i stereo, altså sammen med Mette Agerbecks bronzeskulptur.

Da Lise Nørgaard voksede op i Roskilde, blev hun sat i privatskole sammen med andre børn af pæne folk for ikke at komme til at tale ”roskyldsk” – den lokale cockney-dialekt. Hendes venner Finn, Stig og Ebbe gik nemlig i kommuneskole, og dér kom de til at hedde Fe’n, Stii’ og Æææ’b, hvilket forældrene ikke brød sig meget om. Det røbede Lise Nørgaard på smukkeste rigsdansk, da hun deltog i årets sommerudflugt til Roskilde 14. juni 2011 sammen med 80 andre veteraner. Turen faldt sammen med Lises fødselsdag, og i den anledning guidede hun glad de gamle kolleger rundt til ”sine” steder i byen med afslutning på bænken i Algade med Mette Agerbæks bronzeskultur af forfatterinden.

Inden byturen viste tre guider veteranerne rundt i Roskilde Domkirke og koncentrerede sig især om de nye kapeller, der er udsmykket af Bjørn Nørgaard og Peter Brandes. Ikke mindst modellen til Bjørn Nørgaards glas-sarkofag blev studeret med forundring. På ”roskyldsk” er sarkofagen døbt ”brillefutteralet”. Flere veteraner udtrykte lettelse over, at det ikke er tanken, at dronning Margrethes og prins Henriks jordiske rester skal ligge inde i futteralet, men i det massive sandstensfundament nedenunder.

Frokosten blev indtaget på restaurationsskibet ”Sagafjord” med vid udsigt over Roskilde fjords bølger og grønne kyster. Masser af plads udenfor, en kende trangt indenfor, så veteranerne nåede at komme hinanden godt ved, mens de kæmpede sig vej frem til buffet’en og sang fødselsdagssang.