FN-Byen leverede varen

FN_bygning_02 anker

Fotos: Anker Tiedemann. Bent Paulsen. Claus V. Jacobsen

Hvert år er der to millioner piger under 14 år, der føder et barn. Mange af dem er blevet gift, mens de burde have lov til at leve og lege som børn. Når de bliver gravide, er det tit slut med skolegangen. Og under fødslen er der mange, der dør, fordi deres krop ikke er rede til en fødsel, eller fordi de ikke får ordentlig fødselshjælp.
I de 150 lande, som FN’s Befolkningsfond (UNFPA) arbejder i, får talrige børn en elendig start i livet, fordi deres mødre har sultet siden deres undfangelse, og de selv får for lidt at spise i de første leveår.
Sådan lød nogle af de barske realiteter fra lederen af fondens nordiske kontor, Pernille Fenger, da 80 fra Veteranklubben var på besøg i FN-Byen i Nordhavn 13. maj 2014.
Fonden beskæftiger sig med de mest intime forhold som teenagegraviditeter, barneægteskaber, seksuelt overførte sygdomme, prævention, omskæring af piger osv. Målet er, at alle skal have ret til selv at bestemme, hvornår de vil være gravide, så alle børn bliver ønskebørn. Vinklen er at se, hvordan vilkårene er for en 10-årig pige og prøve at forbedre dem.
(Læs videre på side 2)