Venstre snakker Løkke-bogen op

Jakob Kvist er journalist og har slået sine folder på Aktuelt, Information, Ekstra Bladet og Berlingske. Han synes, at det går tilbage for journalistikken, hvor der hverken er tid til eller plads til de lange dybdeborende artikler. Her kommer bogen ind i billedet, for den kan noget, som medierne ikke kan i dag, mener Kvist. Bogen kan skabe debat og være et fælles referencepunkt for folk.
Jakob Kvist er medstifter af Art People, der startede som forlag, pladeselskab og et bookingbureau tilbage i 2002.
Bogforlaget, People’s Press, udgiver ca. 100 bøger om året, og flere af dem har trukket store og mange overskrifter i medierne. Jægerbogen – af jægersoldaten Thomas Rathsack – var lidt af et gennembrud for People’s Press med fogedforbud, trusler, retssag og stort politisk røre, da den udkom. Den blev solgt i 150.000 eksemplarer, fortalte Jakob Kvist, endda selv om ”Politiken” før udgivelsen havde trykt den i protest.

En anden bog er ”Kronvidnet” af en rocker, der sad i Ringkøbing Arrest og skrev sine erindringer, og den var fuld af navne på advokater, ejendomsmæglere og andet godtfolk, som havde gjort forretninger med rockerne. Bogen udkom senere i researchet journalistisk form, og derfor var en del af navnene selvsagt siet fra i overensstemmelse med politiets efterforskning”, fortalte Kvist.
Peoples Press har også udgivet ”Den hemmelige socialdemokrat”, der har skabt røre på Christiansborg, men mest en skarp  kritik hos journalisterne, hvor flere mener, at ”at bogen repræsenterer et etisk sammenbrud af titanske dimensioner”, fastslog Jakob Kvist.

Seneste udgivelse er Henrik Qvortrups bog ”Q”. ”Qvortrup er i sin gode ret til at skrive den bog for at forsvare sig”, siger Jakob Kvist. Men han slog fast, at han havde en grænse for, hvad han ville udgive. Klart nej til bøger af Breivik eller Lundin.
Samtidig med at forlaget udgiver 100 bøger om året, får godt 1000 andre forfattere afslag. Vi svarer så hurtigt som muligt, men det lykkes ikke altid uden diskussion”, siger Kvist.
”Jeg elsker det journalistiske fag. Derfor har jeg ondt af mine gamle kolleger og venner, som har svært ved at overleve. Faget bliver mere og mere overfladisk. Det handler om at underholde og producere så mange nyheder som muligt, og det er en trist udvikling”, sluttede en veloplagt Jakob Kvist.                                               NBH