Kom på besøg i Havnebygmesterens Studiesamling 21 maj kl 10.

Vidste du, at der eksisterer planer om at bygge et sluseanlæg, som skulle løfte skibe til Sydhavnen op over Langebro? Spektakulært. Dog ikke gennemført, men i Havnebygmesterens Studiesamling ligger flere planer af samme fantasifulde karakter.

Havnebygmesterens Studiesamling, Nordre Tolbod 3 kan man se mange fotos, kort, tegninger og film samt de mange arkivalier og en hel del detaljer om Lynetteholm.

Vi får en halv times oplæg ved Louise Augusta Krogh, historiker og samlingsansvarlig i By & Havn om udvalgte fortællinger fra udstillingen og havnens overordnede historiske udvikling. Efterfulgt af en halv times oplæg ved havnebygmester Hans Vasehus om, hvor havnen er i dag og hvordan fremtiden ser ud (og hvad titlen Havnebygmester indebærer).

På 1. sal ligger arkivet, som stadig er i brug som arbejdsredskab særligt for By & Havns anlægsafdeling, som Havnebygmesteren er leder af. Hvis man f.eks. skal renovere Langelinie, bliver man nødt til at vide, hvordan kajen er bygget inde bag overfladen. Og svarene findes som regel i de ruller og dokumenter, som arkivet er fyldt med.

Veteranerne får oplæg kl. 10.30 til 11.30. Men udstillingen er åben fra kl. 9.00 og igen efter oplæggene. Det anbefales at tage havnebusserne 991 eller 992 til Toldboden. Eller Metro til Marmorkirken.

Max. 50 deltagere.

Vel mødt på Nordre Toldbod 3, den 21 maj klokken 10.

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Kommer du med ledsager?

    Evt. besked, for eks. antal ledsagere