Lidt yngre end P1

Foto: Kirsten Ellebæk

Foto: Kirsten Ellebæk

Jørgen Ramskov mødte Veteranerne 24. oktober 2011, kun halvanden time efter, at den nye  Radio 24syv omsider meldte ud med sin detaljerede programplan.

Radiodirektøren med en fortid  i DR, Filminstituttet og Nimbus Film konstaterede, at den nye talestation vil forsøge at få lyttere, der er lidt yngre end P1-lytterne, som for øjeblikket har en gennemsnitsalder på 57 – og Radio 24syv håber at komme op på samme andel af radiolytningen som P1, nemlig 7 pct. Men hovedmålet er naturligvis at øge det samlede antal lyttere til taleradio i landet.

Takket være ny teknik, hvor smartphones har afløst tunge båndoptagere, og hvor kompliceret teknik kan klares ved hjælp af det fremragende danskudviklede redigeringsprogram Hindenburg, kan en station, der sender døgnet rundt, klare sig med 700 kvadratmeter på en 2. sal i stedet for et kæmpemæssigt radiohus. Og så slog Ramskov fast: Man kan lancere sig ved at opbygge spændingen forud, eller man kan starte blidt … Vi har valgt det sidste, for vi har kun kunnet forberede os siden august. Men vent bare: Til november næste år skal vi nok føre os højrøstet frem.